Asperges met ham, ei en geklaarde boter
bereiding
-
1
Schil de asperges met een dunschiller. Breek of snij er de houterige voetjes af.
-
2
Breng een grote pan met ruim water aan de kook met 2 eetlepels zout, 1 eetlepel boter, het citroensap en de asperges. Haal van het vuur als het water kookt en laat 15 à 20 minuten in het hete water verder garen, tot de asperges beetgaar zijn.
-
3
Kook de eieren ongeveer 6 minuten in water met een scheutje azijn. Laat schrikken onder koud water. Pel en halveer de eieren.
-
4
Smelt de rest van de boter in een pannetje op zacht vuur. Verwijder het schuim van de boter met een schuim- spaan. Schenk de geklaarde boter in kleine kannetjes. Probeer alleen de heldergele vloeistof over te gieten, niet de vaste melkdeeltjes op de bodem.
-
5
Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
-
6
Verdeel de asperges met de ham en de eieren over warme borden. Bestrooi met peterselie en werk af met nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout. Serveer met de geklaarde boter.