Scampi's in de wok met teriyakisaus
bereiding
-
1
Maak de teriyakisaus. Meng de rijstwijn met de sojasaus, suiker en sesamolie. Pel het teentje knoflook en pers het erbij.
-
2
Pel de scampi’s en maak ze schoon. Overgiet ze met de teriyakisaus en laat vijf minuten marineren
-
3
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Maak de shiitakes schoon, snij ze in partjes. Snij het chilipepertje in ringen. Snij de groene kool in repen. Rasp de gember.
-
5
Verwarm de arachideolie in een wok. Haal de scampi’s uit de teriyakisaus, hou de saus bij. Roerbak de scampi’s kort, voeg de paddenstoelen, chilipeper, groene kool en gember toe en wok 5 minuten. Voeg ten slotte de sojascheuten en de marinade toe. Serveer met de noedels.