Orecchiette met groene groenten en pesto
bereiding
-
1
Maak de asperges schoon, breek er het harde uiteinde af en snij in stukken. Maak de boontjes en de peultjes schoon en halveer ze.
-
2
Blancheer de groene groen- ten in gezouten water, giet af en spoel onder ijskoud water.
-
3
Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
-
4
Meng de pasta met de pesto en de geblancheerde groenten. Breng op smaak met citroen- zeste, -sap, peper en zout. Werk af met verse munt en fijne citroenschilletjes.
-
5
Zelf pesto maken: Doe 1 teentje knoflook samen met 1 bosje basilicum en 60 g pijnboompitten in een blender. Mix en voeg er 100 g geraspte parmezaan aan toe. Doe er olijfolie, in een straaltje, bij en mix tot een gladde, smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.