Orecchiette met gegrilde groenten, muntpesto en pistaches
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de paprika’s schoon en snij in grove stukken. Spoel de kerstomaten en halveer ze. Pel de rode uien en snij ze in partjes. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m zonder de zaadjes in kleine stukken. Kneus 2 teentjes knoflook en leg ze met de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met flink wat olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen en een snuifje zout. Gaar de groenten 20 minuten in de oven.
-
2
Kook de orecchiette beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er een scheutje olijfolie onder.
-
3
Spoel de munt en ris de blaadjes. Doe ze samen met het resterende teentje knoflook, 50 g parmezaan en de pistachenoten in de keukenmachine. Voeg al mixend olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met zwarte peper van de molen.
-
4
Verdeel de orecchiette over de borden en schep er geroosterde groenten op. Lepel er pesto over en rasp er parmezaan bij. Spoel het basilicum en verdeel de blaadjes over de pasta.