Recept

Orecchiette met groene groenten en dragondressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijke pastasalade. Letterlijk betekent orecchiette 'kleine oortjes'. De pasta is afkomstig uit Zuid-Italië, meer bepaald uit Puglië. Daar wordt hij vaak gegeten met rapini, een aan broccoli verwante groente.

bereiding
  1. 1

    Kook de orecchiette beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel hem onder koud water. Laat hem uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Kook de groene asperges, de sperziebonen en de erwtjes elk apart beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan.

  3. 3

    Meng de groene asperges, de sperziebonen en de erwtjes onder de orecchiette in een grote kom.

  4. 4

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Mix de Griekse yoghurt glad met de dragonblaadjes, het citroensap, de knoflook en de olijfolie. Kruid de dressing met peper en zout.

  5. 5

    Giet de dragondressing over de pastasalade en meng alles voorzichtig onder elkaar. Werk de pastasalade af met de geroosterde amandelschilfers en nog wat peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met groene groenten en dragondressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!