Recept

Steak met puree van zoete aardappelen en granaatappelpitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Steak wordt iets bijzonders met deze verrassende puree erbij.

bereiding
  1. 1

    Kook de zoete aardappelen in de schil gaar. Haal ze door de passe-vite en meng met de boter en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met cayennepeper, peper, zout en nootmuskaat. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 100°C. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze beetgaar. Halveer de granaatappel en klop de pitjes eruit.

  3. 3

    Verhit olie in een grillpan, kruid de steaks met peper en zout en gril ze kort aan beide kanten. Bedek met aluminiumfolie en schuif nog 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Snij het chilipepertje in ringen. Verdeel de puree, het vlees en de broccoli over de borden en bestrooi met de granaatappelpitten en de chiliringetjes. Werk af met een lepel yoghurt en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met puree van zoete aardappelen en granaatappelpitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!