Recept

Aardappelrösti's met kruidendip en scheutjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de plattekaas met de yoghurt. Spoel en droog de kruiden en hak ze fijn. Roer door het kaasmengsel en kruid met peper, zout en citroensap. 

  2. 2

    Schil de aardappelen en rasp ze. Leg ze op een doek en duw het vocht eruit.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 80°C. Schil de wortelen en rasp ze grof. Meng met de aardappelen, het ei en het aardappelzetmeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

  4. 4

    Schep hoopjes aardappelmengsel in een pan met olie. Druk ze plat en bak ze goudbruin in 1 à 2 minuten aan elke kant. Bak zo alle rösti’s. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm in de oven. 

  5. 5

    Spoel en droog de scheutjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. 

  6. 6

    Verdeel de rösti’s over borden, werk af met de scheutjes en de zonnebloempitten. Serveer met de kruidendip. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!