Aardappelrösti's met kruidendip en scheutjes
bereiding
-
1
Meng de plattekaas met de yoghurt. Spoel en droog de kruiden en hak ze fijn. Roer door het kaasmengsel en kruid met peper, zout en citroensap.
-
2
Schil de aardappelen en rasp ze. Leg ze op een doek en duw het vocht eruit.
-
3
Verwarm de oven voor op 80°C. Schil de wortelen en rasp ze grof. Meng met de aardappelen, het ei en het aardappelzetmeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Schep hoopjes aardappelmengsel in een pan met olie. Druk ze plat en bak ze goudbruin in 1 à 2 minuten aan elke kant. Bak zo alle rösti’s. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm in de oven.
-
5
Spoel en droog de scheutjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof.
-
6
Verdeel de rösti’s over borden, werk af met de scheutjes en de zonnebloempitten. Serveer met de kruidendip.