Pastasalade primavera
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en druppel er wat olijfolie over om kleven te voorkomen.
-
2
Maak intussen de asperges, de sugarsnaps en de groene boontjes schoon. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water of stoom ze beetgaar. Giet af en laat ze schrikken in ijswater zodat ze mooi groen blijven. Giet af en laat uitlekken.Spoel het basilicum en laat uitlekken. Pluk de blaadjes en hak ze fijn.
-
3
Maak de kruidenroom: roer de verse kaas door de sojaroom. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met het basilicum.
-
4
Meng de groenten voorzichtig met de pasta en breng op smaak met peper en zout. Druppel de kruidenroom erover en werk af met versgeraspte parmezaan en versgehakt basilicum.