Pastasalade met courgette, erwtjes en avocado-muntpesto
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water, of volgens de aanwijzingen op het pak.
-
2
Rooster intussen alle pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
-
3
Maak de pesto. Spoel de munt en laat uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes. Hou wat blaadjes apart voor de afwerking. Pel de knoflook en mix in een blender of met de staafmixer samen met 50 g pijnboompitten, 3 eetlepels olijfolie, de muntblaadjes, de geraspte parmezaan en de geraspte schil van de citroen. Halveer de avocado, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees bij de pesto, mix nogmaals goed door.
-
4
Snij de courgette in brede linten met een dunschiller of mandoline en gril de linten in de grillpan met wat olijfolie. Blancheer de doperwtjes in gezouten water.
-
5
Meng de avocado-muntpesto en de erwtjes met de pasta. Schik er de courgettelinten op. Strooi er de rest van de pijnboompitjes over, kruid met peper en zout en werk af met verse muntblaadjes.