Steak tartaar met frietjes
bereiding
-
1
Snij het vlees fijn. Hak de uitgelekte kappertjes fijn en meng ze met het vlees. Pel en snipper de sjalotten. Meng de helft, samen met 2 eetlepels gehakte peterselie, door het vlees.
-
2
Meng de eidooier met de tabasco, worcestersaus en selderijzout en roer door het vlees. Hou fris in de koelkast.
-
3
Schil de aardappelen. Snij ze in frietjes en spoel met koud water. Dep ze goed droog. Bak de frieten ongeveer 6 minuten in een friteuse op 160°C. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
-
4
Spoel en droog de sla. Maak een lichte vinaigrette van de maïsolie, wittewijnazijn, mosterd en zure room. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel het vlees in 4 gelijke porties. Vul een dresseerring met de tartaar en duw aan. Werk af met de appelkappertjes, de rest van de gesnipperde sjalot en peterselie.
-
6
Bak de frieten een tweede keer op 180°C, tot ze goudgeel zijn. Serveer de steak tartaar met frietjes, sla en vinaigrette.