Groene lasagne
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de broccoli, verdeel ‘m in roosjes en snij de steel in plakken. Blancheer de broccoli 4 minuten en voeg de laatste minuut ook de erwtjes toe. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
-
2
Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze glazig in olijfolie. Voeg de broccoli en erwtjes toe.
-
3
Pel en pers de knoflook. Doe ‘m bij de ricotta en roer er de geraspte citroenschil door. Kruid met peper en zout.
-
4
Kook de lasagnevellen 2 minuten voor (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Laat ze uitlekken op een schone keukenhanddoek.
-
5
Lepel wat van het ricottamengsel in een rechthoekige ovenschaal. Leg er vier lasagnevellen op. Lepel er weer ricotta op, verdeel er wat groenten over, enkele ansjovisjes en dan amandelschilfers. Herhaal. Eindig met lasagne, ricotta en de rest van de amandelen. Bak 20 à 25 minuten in de oven. Serveer met waterkers.