Recept

Traditionele spaghetti bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoals 'la mamma' het maakt

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in miniblokjes. Spoel de selder en snij 'm in boogjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een ruime pan. Bak het gehakt rul, schep het uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, wortel en selder glazig. Roer er de tomatenpuree door en laat even meebakken. Doe er dan het vlees weer bij, de tomatenblokjes en het kruidenbuiltje. Kruid met oregano, peper en zout en laat en halfuur sudderen onder deksel.

  3. 3

    Haal het kruidentuiltje uit de pan en voeg de suiker toe aan de saus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Kook de spaghetti al dente volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Serveer de spaghetti met de saus en geef er parmezaanschilfers bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traditionele spaghetti bolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!