Pizza bolognese
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Schraap de wortel, maak de selderstengel schoon en snij ze in kleine stukjes.
-
2
Verhit de olijfolie in een ruime pan en stoof de ui, wortel en selder 4 à 5 min. aan op een middelhoog vuur, tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 min. verder stoven.
-
3
Voeg het gehakt toe en roerbak het op een hoog vuur in 6 à 8 min. rul en goudbruin. Doe er de tomatensaus en eventueel een scheutje water bij, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus 8 à 10 min. sudderen. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
-
4
Leg de pizzabodems open op bakplaten en verdeel er de bolognese over. Bestrooi met de kaas en schuif de pizza's in de hete oven (eventueel per 2 of 3). Bak ze 15 à 20 min. tot de kaas mooi uitgesmolten is en goudbruin kleurt. Werk af met basilicum en rucola en serveer met een frisse salade.