Recept

Gegrilde lamsfilet met aubergine en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gegrild lamsvlees met een mediterrane touch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Snij de aubergines in grove stukken. Bestrooi met zout en laat 10 minuten trekken. Spoel het zout weg en leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Meng met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels wijnazijn. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een kom en giet er het knoflookmengsel over. Laat 5 min. trekken.

  3. 3

    Snij de tomaten in partjes. Hak de groene kruiden grof, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snipper fijn. Bak het vlees rondom in een hete grillpan bruin, laat rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Haal de aubergines uit de oven, leg ze met de tomaten op een schaal. Werk af met de kruiden, verkruimelde feta en chilisnippers. Besprenkel met olijfolie en wijnazijn.

  5. 5

    Snij het vlees in plakjes. Serveer met de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde lamsfilet met aubergine en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!