Tajine van wintergroenten met merguez
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ‘m in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de wortel, pastinaak, zoete aardappel en pompoen en snij ze in stukken. Laat de kikkererwten uitlekken.
-
2
Stoof de ui glazig in olijfolie, in een tajine of stoofpot. Voeg de knoflook, de tomatenpuree en de harissa toe en roerbak 1 minuut. Doe de stukjes wortel, pastinaak, zoete aardappel en pompoen erbij. Overgiet met warme bouillon en tomatenblokjes. Laat afgedekt 25 minuten sudderen, of tot de groenten bijna gaar zijn.
-
3
Bak ondertussen de merguez rondom goudbruin. Doe de worsten en de kikkererwten bij de stoofpot en laat nog 5 à 10 minuten sudderen.
-
4
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Serveer de tajine met de couscous. Werk af met bladpeterselie.