Vegetarische lasagna
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spinazie schoon. Pel en hak de ui en de knoflook. Snij de aubergine in plakken. Laat de kerstomaten uitleggen. Roer de ricotta los met peper en zout. Rasp de kaas.
-
2
Stoof de ui en knoflook glazig in wat olijfolie, voeg er de spinazie aan toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur.
-
3
Gril de aubergine 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
4
Giet een beetje vocht van de tomaten in een ovenschaal en leg er een laag lasagnavellen op. Schep er wat tomaatjes op, dan weer een laag lasagnavellen. Verdeel de plakken aubergine over de lasagnavellen en dek weer af met een laagje pasta en een laagje tomaat. Eindig met nog een laagje lasagna. Verdeel de spinazie daar bovenop.
-
5
Verdeel de ricotta over de spinazie en bestrooi met geraspte kaas. Zet 30 à 40 minuten in de oven en zet warm op tafel.
Voorbereiding