Scampi’s met sinaasappel en peultjes
bereiding
-
1
Pers 1 sinaasappel. Schil de overige sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
-
2
Haal de peultjes af en snij ze schuin in stukjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Spoel ze meteen met koud water en laat uitlekken.
-
3
Pel en plet de knoflook. Snij het wit en het groen van de lente-uitjes in ringetjes. Snij het chilipepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snipper het fijn.
-
4
Bak de scampi’s 3 minuten op een hoog vuur in olijfolie. Voeg er de knoflook aan toe en kruid met peper en zout. Bak nog 1 minuutje door. Haal de scampi’s uit de pan en zet even opzij.
-
5
Roerbak in dezelfde pan de lente-uitjes met de peultjes en de chilipeper 2 minuten. Blus met het sinaasappelsap en laat 1 minuut inkoken. Voeg er de scampi’s en de partjes sinaasappel aan toe. Warm nog 1 minuutje door. Werk af met gehakte peterselie en serveer.