Gegrild konijn met zuiderse groenten
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Snij de venkel in reepjes. Pel en ontpit de tomaat, snij in blokjes.
-
2
Stoof de ui en knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paprikaen venkelreepjes toe en stoof even mee. Voeg de tomatenblokjes, gedroogde kruiden en tomatenpuree toe.
-
3
Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid lichtjes met peper en zout. Laat een grillpan goed heet worden en bak er het konijn gedurende 2 à 3 minuten langs beide kanten goudbruin in. Leg de stukken konijn op de groenten.
-
4
Blus met de bouillon en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje onder deksel verder garen.
-
5
Werk af met verse tijm en rozemarijn en serveer. Lekker met stokbrood of pasta.