Lasagne met prei en konijn
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Spoel de prei en snij ‘m in ringen. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
2
Stoof de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de prei toe en de blaadjes van 4 takjes tijm. laat 15 minuten stoven (giet er eventueel wat water bij).
-
3
Kruid de bloem met peper en zout en bestrooi er de stukken konijn mee. Bak ze aan alle kanten goudbruin in olie. Doe er de prei bij. Overgiet met de wijn en de bouillon tot het vlees onderstaat. laat 2 uur zachtjes sudderen.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°c. Haal het konijn uit de pan en pluk het vlees van de botjes. laat de saus nog 10 minuten inkoken. Voeg de champignons en de helft van de parmezaan toe en laat garen. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg er 3 vellen lasagne in. Beleg met konijn en overgiet met wat groentesaus. Herhaal dit twee keer en eindig met lasagnevellen.
-
6
Meng de room met de rest van de parmezaan, peper en zout. Giet over de lasagne. Meng het paneermeel met de blaadjes van de resterende tijm en strooi erover. Zet 30 minuten in de oven. Werk af met spinazieblaadjes.