Tomatensalsa met gerookte paprika
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 250°C. Rooster de komijnzaadjes droog in een koekenpan met antiaanbaklaag. Stamp de zaadjes tot poeder in de vijzel.
-
2
Rooster de paprika’s in de warme oven (of op de barbecue) tot de schil zwart blakert en laat ze rusten onder aluminiumfolie. Ontvel de tomaten, verwijder de steelaanzet, snij doormid- den, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blok- jes. Pel de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukjes en vang het sap op voor de dressing. Snipper de ui fijn. -
3
Meng de paprika- en de tomatenblokjes met de uisnippers. Spoel de koriander, schud droog, hak fijn en roer door de salsa, samen met de olijfolie, het citroensap, het sap van de paprika’s en alle specerijen. Laat de salsa 30 minuten in de koelkast trekken.