Rolletje van rundercarpaccio met burrata
bereiding
-
1
Maak de paprika’s schoon en spoel ze goed. Zet een pan op het vuur en gril ze tot het vel zwartgeblakerd is. Doe de paprika’s daarna in een plastic zakje, sluit dat goed en laat de paprika’s afkoelen. Pel ze.
-
2
Pel en snipper de rode ui. Spoel het basilicum en laat goed uitlekken. Snij de burrata in dunne plakjes. Spoel de courgette en snij overlangs in flinterdunne plakjes.
-
3
Neem een groot vel plasticfolie. Besprenkel met wat olijfolie en schik er de plakjes rundercarpaccio licht overlappend op. Kruid met peper en zeezout en besprenkel met olijfolie. Verdeel er de paprika, het basilicum, de rode ui, burrata en courgette over. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zeezout. Rol op en span goed aan met de plasticfolie. Laat 3 uur rusten in de koelkast.
-
4
Spoel de rucola, laat goed uitlekken en meng met de pijnboompitten. Besprenkel met wat olijfolie.
-
5
Haal het runderrolletje uit de koelkast, verwijder de plasticfolie en snij met een scherp mes in schijven van zo’n 1,5 cm. Serveer ze met de rucola.