Gratin van kabeljauw en venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Maak 2 venkelknollen schoon en snij ze in repen.
Snij 1 ui in ringen.
Stoof ze aan in wat boter en voeg er de venkel aan toe.
-
3
Kruid met peper, zout en een theelepel gekneusde venkelzaadjes, blus met een glas droge witte wijn.
Laat 10 minuten zachtjes stoven.
-
4
Beboter intussen een ovenschotel.
Leg er de venkel in en leg er 600 g kabeljauwfilet op.
-
5
Dep ansjovisfilets uit een klein blikje droog met keukenpapier.
Mix samen met 100 g vers broodkruim in een blender .
-
6
Voeg er eventueel wat extra olijfolie aan toe.
Strooi de crumble over de vis en zet alles 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Serveer met aardappelpuree.
Voorbereiding