Traybake met kabeljauw, tomaat en venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes en halveer ze. Halveer de bollen knoflook. Leg de krieltjes en de knoflook op een bakplaat. Bedruppel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gaar ze 15 minuten in de oven.
-
2
Spoel de tomaten en de trostomaatjes. Snij de grote tomaten in schijfjes. Maak de venkel schoon. Hou het loof bij voor de afwerking en snij de knol in fijne stukken.
-
3
Haal de bakplaat uit de oven en schik er de stukken venkel, schijfjes tomaat en trosjes tomaatjes op. Bedruppel alles nog eens met olijfolie, kruid met peper en zout en laat nog 15 minuten garen.
-
4
Leg er de kabeljauwfilets bij, kruid ze met peper en zout, bedruppel ze met olijfolie en laat de traybake nog 15 minuten garen. Haal de bakplaat nadien uit de oven en werk het gerecht af met het venkelloof.