Recept

Traybake met kabeljauw, tomaat en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker van de bakplaat!

Tips

  • Bestrijk de kabeljauwfilets met wat graanmosterd en strooi er paneermeel over voor een pittig korstje.
  • Als je de knoflook laat garen tot hij helemaal zacht is, kun je ’m nadien uitduwen en mixen met wat room voor een heerlijk sausje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes en halveer ze. Halveer de bollen knoflook. Leg de krieltjes en de knoflook op een bakplaat. Bedruppel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gaar ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de tomaten en de trostomaatjes. Snij de grote tomaten in schijfjes. Maak de venkel schoon. Hou het loof bij voor de afwerking en snij de knol in fijne stukken.

  3. 3

    Haal de bakplaat uit de oven en schik er de stukken venkel, schijfjes tomaat en trosjes tomaatjes op. Bedruppel alles nog eens met olijfolie, kruid met peper en zout en laat nog 15 minuten garen.

  4. 4

    Leg er de kabeljauwfilets bij, kruid ze met peper en zout, bedruppel ze met olijfolie en laat de traybake nog 15 minuten garen. Haal de bakplaat nadien uit de oven en werk het gerecht af met het venkelloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traybake met kabeljauw, tomaat en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!