Millefeuille met aardbeien
bereiding
-
1
Laat het bladerdeeg lichtjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk deegvierkantje zo dun mogelijk uit en snij het in drie repen, in totaal 12 reepjes. Bestrooi 4 reepjes met amandelschilfers. Leg ze op bakpapier, op een bakplaat. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
2
Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snij in partjes. Meng met de suiker en het citroensap. Zet koel weg.
-
3
Halveer het vanillepeultje in de lengte, schraap het merg eruit. Breng de melk samen met het peultje en het merg aan de kook. Neem van het vuur zodra de melk kookt. Laat afkoelen.
-
4
Klop de eidooiers los met de suiker, de bloem en de geraspte citroenschil. Breng de melk weer tot tegen het kookpunt. Schenk het eimengsel er in een straaltje bij. Roer voortdurend en blijf roeren tot de crème bindt. Laat afkoelen, roer af en toe om.
-
5
Maak taartjes van het bladerdeeg, de vanillecrème en de aardbeiensalade. Leg bovenop elk taartje een stukje bladerdeeg met amandelschilfers. Werk af met bloemsuiker en een blaadje munt.