Rode-vruchtentaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers los met de plattekaas, de olie en een snuifje zout. Voeg de bloem, de suiker en het bakpoeder toe en mix het geheel. Beboter een taartvorm en bestuif ‘m met bloem. Doe het deeg erin en duw aan.
-
2
Maak de vulling. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout en voeg toe aan de compote.
-
3
Duw de appelschijfjes dakpansgewijs op het deeg. Schenk er de bosbessencompote op en strijk goed uit. Leg er de helft van de frambozen, bosbessen en bramen op en zet de taart 30 tot 35 minuten in de oven.
-
4
Werk de taart verder af met de rest van de bosbessen, bramen en frambozen, en bestrooi met poedersuiker.
-
5
Klop de slagroom lobbig met suiker naar smaak. Serveer met de taart.