Huisgemaakte paté
bereiding
-
1
Snij het hazenvlees in stukken. Doe ze in een kom met de prei, knoflook, laurier, tijm en wijn. Laat 24 uur marineren in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de varkenslever en het varkensvet fijn in de keukenrobot. Haal het hazenvlees uit de marinade en maal het wat grover.
-
3
Doe al het gemalen vlees in een kom. Meng het met de bloem, het ei, de kruiden, veenbessengelei en hazelnoten. Kneed goed door. Kruid met peper en zout.
-
4
Doe het mengsel in een vuurvaste kom en dek af met plakjes ontbijtspek. Zet 1 uur 15 minuten in de oven, tot de paté een kerntemperatuur bereikt van 68°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
5
Snij de paté in plakjes en garneer met rucola. Serveer met geroosterd briochebrood en vijgenconfituur.