Recept

Kipjambalaya met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in niet te kleine blokjes en de chorizo in plakjes. Maak de scampi’s schoon. Spoel de groenten en maak ze schoon. Snij de paprika’s, selder en ui grof. Snipper de chilipeper en de knoflook heel fijn.

  2. 2

    Roerbak de chorizo, de kipblokjes en de scampi’s in een scheutje olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Roerbak de groenten, chili en knoflook in wat olijfolie. Blus met de kippenbouillon en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Laat 15 minuten afgedekt sudderen.

  4. 4

    Doe er de rijst bij en roer goed om. Laat 10 minuten afgedekt garen. Doe er de kip, chorizo en scampi’s bij en laat 10 minuten garen.

  5. 5

    Snij de abrikozen in stukjes en doe ze in de pot. Werk af met gesnipperde bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipjambalaya met abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!