Salade met avocado, ontbijtspek en Romeinse sla
bereiding
-
1
Verhit een pan zonder vetstof en bak het spek krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Halveer de avocado, draai de twee helften van elkaar weg, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
3
Doe ¼ van de avocado, samen met de lente-ui, dragon, bieslook, koriander, peterselie, 50 ml olijfolie, de azijn en de yoghurt in een blender en mix glad. Voeg beetje bij beetje water toe en mix tot een dressing. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de venkel en snij met een dunschiller in fijne plakjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Meng de venkel met de rode ui en de rest van de avocado.
-
5
Maak de slablaadjes los en schik ze op een schaal. Schep er wat van de venkelsalade op en werk af met het spek en de dressing.