Lamskoteletjes met groene groenten
bereiding
-
1
Bestrijk de lamskoteletjes aan beide kanten met knoflookolie. Kruid ze met flink wat peper uit de molen en gehakte rozemarijn. Zet ze even aan de kant.
-
2
Schil de komkommers en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalotten fijn. Boen de limoen schoon, rasp een kwartje van de schil en pers uit. Klop het limoensap samen met de rasp, de olijfolie, de wijnazijn en peper en zout los. Meng de komkommerblokjes en de sjalotsnippers met de dressing en zet de salsa koel weg.
-
3
Maak de boontjes schoon. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water samen met het bonenkruid. Laat schrikken in koud water en uitlekken. Kruid ze met peper. Spoel de courgettes, snij ze in dikke plakken en besprenkel met wat olijfolie. Rooster ze 3 minuten aan elke kant, in de grillpan. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Rooster de lamskoteletjes goudbruin. Verdeel het vlees, de boontjes, de geroosterde courgette en de gekoelde komkommersalsa over voorverwarmde borden en serveer.