Lamskoteletjes met zuiderse ratatouille
bereiding
-
1
Snipper 1 teentje knoflook en meng met de chilipeper, de tijm en de rozemarijn met 6 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koteletjes een nacht in de marinade.
-
2
Maak de prinsessenbonen schoon en blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
-
3
Pel de ui en snij in halve ringen. Pel en ontpit de pruimtomaten en snij ze in partjes. Schil de courgette en snij in blokjes. Pel de rest van de knoflook en snipper fijn.
-
4
Stoof de uiringen en de knoflook aan in olijfolie. Doe er de courgettes, de tomaten en de boontjes bij. Roer de tomatenpuree los in de groentebouillon. Schenk bij de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 15 minuten op een zacht vuur stoven.
-
5
Laat de koteletjes wat uitlekken. Rooster ze 3 minuten aan elke kant in de grillpan of op de barbecue.
-
6
Serveer het vlees met de ratatouille.