Recept

Luchtige kaashapjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de boter in een pannetje met 2,5 dl water, het zout en de suiker. Breng aan de kook en haal van het vuur zodra de boter is gesmolten. Voeg dan in één keer de bloem toe en roer goed met een houten lepel, tot je geen bloem meer ziet. Voeg dan de kaas toe (hou wat apart voor de garnering), peper, nootmuskaat, de fijngesneden kruiden en het paprikapoeder. Zet weer op het vuur en roer ± 4 minuten tot het deeg loskomt van de randen. Haal opnieuw van het vuur. Laat even afkoelen en voeg dan 4 eieren toe. Roer na elk ei even goed door. Leg een vel bak papier op een bakplaat en schep het deeg in een spuitzak. Spuit toefjes deeg op de bakplaat (zo’n 2,5 cm van elkaar). Maak je vinger nat en strijk telkens het oppervlak glad. Klop het overgebleven ei los met wat water en bestrijk elk toefje hiermee. Bestrooi met de achtergehouden kaas en zet 20 à 25 min. in de oven. Eet ze het liefst warm op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luchtige kaashapjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!