Gevulde pannenkoeken
bereiding
-
1
Klop de eieren met de melk, bloem en het zout tot een glad beslag. Laat 20 min. rusten.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak intussen de spinazie schoon. Stoof ’m in een pan met wat boter. Giet af en laat goed uitlekken. Knijp het vocht eruit en hak hem grof. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Fruit de sjalot glazig in wat boter. Voeg de spinazie en de ricotta toe en meng.
-
4
Smelt voor de saus 2 eetlepels boter. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen. Voeg de melk toe en laat al roerend indikken. Roer de blokjes ham en de helft van de kaas door de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Verhit wat olie in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag.
-
6
Bestrijk de pannenkoeken met het spinaziemengsel en lepel daarop wat ham-kaasvulling. Vouw ze twee keer dicht. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Besprenkel met gesmolten boter en bestrooi met de rest van de kaas. Laat 10 minuten gratineren.