Recept

Vietnamese noedelsalade met geglaceerde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de noedelsalade: doe alle ingrediënten voor de dressing in een pannetje en roer ze door elkaar op een zacht vuur. Breng rustig aan de kook en laat enkele minuten borrelen. Scheur de kruiden in stukken, snijd de lente-uitjes fijn en de komkommer in halve maantjes. Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze in een vergiet kort onder een koude kraan. Doe ze in een kom en vermeng ze met de marinade, de kruiden, de komkommerpartjes en de lente-uitjes. Houd dit apart.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de zalmmarinade en giet dit over de zalm. Laat een uur marineren. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalm in een ovenschaal en giet de marinade over in een klein steelpannetje.

  3. 3

    Kook het sausje voor de helft in, tot je een stroperige consistentie krijgt. Bak de zalm, afhankelijk van de dikte, in 7 à 10 min. rosé in de oven. Bestrijk hem om de 2 à 3 min. even met de ingekookte marinade.

  4. 4

    Verdeel de noedels over kommetjes, verdeel de zalm erover en werk af met sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vietnamese noedelsalade met geglaceerde zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!