Gegratineerde kabeljauw met jonge spinazie en pijnboompitjes
bereiding
-
1
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Spoel de spinazie en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Bak de champignons aan in wat boter en kruid met peper en zout.
-
3
Smelt de boter, voeg er de bloem bij en roer goed. Schenk er al roerend eerst de melk bij en vervolgens de gemalen emmentaler en de champignons.
-
4
Stoof in een andere pan de jonge spinazie aan in wat boter, doe er de mascarpone bij en kruid met peper en zout.
-
5
Vet 4 ovenschoteltjes in met wat boter, leg in elk schoteltje zo’n 180 g kabeljauwfilet met daarnaast een vierde van de spinazie.
Schenk de kaassaus over de vis en strooi er nog wat gemalen kaas over. -
6
Verdeel de pijnboompitjes over de spinazie. Zet zo’n 25 minuten in een de oven.
Serveer met aardappelpuree.
Voorbereiding