Kabeljauw-zoeteaardappelschotel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes en kook of stoom ze gaar. Pureer de zoete aardappel samen met de eidooier en een beetje boter tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Maak de bechamelsaus. Smelt 50 gram boter in een steelpannetje en voeg 50 gram bloem toe. Roer tot een gladde roux. Blus met de melk en roer goed tot een smeuïge saus. Breng op smaak met de mosterd, wat citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Snij de kabeljauw in stukken en meng ze onder de saus. Doe de kabeljauw met de saus in een ovenschaal en bedek met een laag zoeteaardappelpuree.
-
4
Snij het spek in stukken en bestrooi met het paneermeel. Leg het op de puree en gaar de schotel 25 minuten in de oven.
-
5
Verhoog de oventemperatuur tot 200°C of zet de oven op grillstand en laat nog 5 à 10 minuten bakken voor een mooie korst.