Linguine alle vongole
bereiding
-
1
Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook.
-
2
Voeg ook het sap van ½ citroen toe aan het kookwater voor een frisse smaak. Kook daarna de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
-
3
Spoel vervolgens de venusschelpen goed af. Controleer ze en gooi de exemplaren die beschadigd of open zijn meteen weg.
-
4
Verhit de olijfolie in een hoge kookpot en fruit de knoflook en sjalot glazig. Voeg daarna de schelpen en de witte wijn toe, dek de pan af en laat 5 minuten garen op een matig vuur tot alle schelpen open zijn.
-
5
Haal met een schuimspaan de schelpen die dicht bleven uit de pan en gooi ze weg.
-
6
Voeg de linguine toe aan de kookpot en meng die samen met een klontje boter en fijngesneden peterselie onder de schelpen.
-
7
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.