Vanillecrème-kroketjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Klop 3 eieren met 100 g suiker op tot een luchtige crème.
Voeg er 120 g gezeefde patisseriebloem bij en roer glad.
-
3
Breng 1/2 liter melk samen met een uitgeschraapt vanillestokje en een geraspte limoenschil aan de kook.
Zeef de melk en schenk al roerend bij het eiermengsel.
-
4
Warm op au bain-marie of op een zacht vuurtje gedurende 5 minuten.
Laat afkoelen.
Bekleed een ovenplaat van 25x29 cm met bakpapier.
-
5
Strijk er de bijna afgekoelde crème in een laag van 2 cm op uit.
Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Snij de opgesteven crème in ruitjes van 4x5 cm.
-
6
Klop 2 eieren los in een kom.
Doe wat bloem in een bord en wat broodkruim in een ander bord.
-
7
Haal de vanilleruitjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door het broodkruim.
-
8
Frituur ze goudbruin op 180 °C.
Laat een beetje afkoelen en bestrooi royaal met poedersuiker.
Voorbereiding