Recept

Vanillecrème-kroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kroketjes met een verrassende vulling

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Klop 3 eieren met 100 g suiker op tot een luchtige crème.

    Voeg er 120 g gezeefde patisseriebloem bij en roer glad.

  3. 3

    Breng 1/2 liter melk samen met een uitgeschraapt vanillestokje en een geraspte limoenschil aan de kook.

    Zeef de melk en schenk al roerend bij het eiermengsel.

  4. 4

    Warm op au bain-marie of op een zacht vuurtje gedurende 5 minuten.

    Laat afkoelen.

    Bekleed een ovenplaat van 25x29 cm met bakpapier.

  5. 5

    Strijk er de bijna afgekoelde crème in een laag van 2 cm op uit.

    Laat 4 uur opstijven in de koelkast.

    Snij de opgesteven crème in ruitjes van 4x5 cm.

  6. 6

    Klop 2 eieren los in een kom.

    Doe wat bloem in een bord en wat broodkruim in een ander bord.

  7. 7

    Haal de vanilleruitjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door het broodkruim.

  8. 8

    Frituur ze goudbruin op 180 °C.

    Laat een beetje afkoelen en bestrooi royaal met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!