Kip met ricottavulling
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kruiden en hak fijn. Rooster de hazelnoten. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap uit. Snij de andere citroen in partjes. Pel het teentje knoflook. Hak de afgekoelde noten fijn.
-
2
Meng de ricotta met de helft van de kruiden, pers er de knoflook bij en doe er de citroenschil en het sap bij. Kruid met peper en zout. Snij de kipfilets open, lepel wat van de ricottavulling in het midden van de filet, rol op en steek vast met cocktailprikkers.
-
3
Bak de kipfilets in een scheutje olijfolie. Vet een ovenschaal in en leg de filets erin, dek af met aluminiumfolie en laat nog 10 à 15 minuten garen in de oven. Kook de spaghetti beetgaar.
-
4
Giet de pasta af, laat uitlekken en meng met de rest van de ricotta. Strooi er de rest van de gehakte kruiden over, werk af met de hazelnoten en citroenpartjes, en serveer met de kipfilet.