Pizza met zeevruchten
bereiding
-
1
Meng 300 ml lauw water met de gedroogde gist en een snufje suiker.
-
2
Zeef de bloem met het zout in een kom en maak er een kuiltje in. Giet er een beetje gistwater in en kneed lichtjes.
-
3
Voeg er de olijfolie en de rest van het gistwater aan toe en kneed 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
-
4
Laat 1 uur afgedekt in een met bloem bestoven kom op een warme plek rijzen.
-
5
Verdeel het deeg in 4 stukken, kneed het nog even door en rol elk stuk uit tot een lap van 25 cm doorsnede.
-
6
Verwarm de oven voor op 230°C.
-
7
Snijd de ui in fijne ringen. Snijd de pulpo, als het grotere inktvissen zijn, in kleinere stukken.
-
8
Breng de passata op smaak met wat oregano, de geperste knoflookteentjes, peper en zout. Verdeel de passata over de pizzabodems.
-
9
Verdeel de ringen ui over de pizza’s, leg er de pulpo en de mosselen bij. Werk af met plakjes mozzarella. Besprenkel met olijfolie.
-
10
Schuif de pizza’s de voorverwarmde oven in en bak ze 15 minuten. Werk af met het vers basilicum en serveer meteen.