Pappardelle met zeevruchten en rode linzen
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Hak de peterselie fijn. Spoel de schelpen twee keer.
-
2
Kook de pasta 2 minuten minder dan de gaartijd op de verpakking. Hij gaart straks nog even mee met de zeevruchten.
-
3
Verhit wat olijfolie in een ruime pan en bak de ui en de knoflook samen met de chilipeper kort aan. Voeg de gedroogde linzen en de tomatenpulp toe en schep goed om. Doe de gamba’s in de pan bak ze 2 minuten aan elke kant. Doe nu de schelpen in de pan en schud goed op. Laat de gamba's garen onder deksel, maar laat ze zeker niet te lang koken.
-
4
Doe de pasta bij de schelpen en meng alles goed om. Doe er de peterselie bij en kruid met zout. Schud alles nog eens goed op en serveer meteen.