Oosterse pastasoep met kip
bereiding
-
1
Snij de kipfilets in fijne reepjes. Pel de ui en snij hem in flinterdunne ringen. Maak de peultjes schoon. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. Spoel het chilipepertje, snij het in ringetjes en verwijder de zaadjes.
-
2
Verhit de olie. Roerbak de knoflook, de gember en het chilipepertje 30 seconden. Bestrooi met de kurkuma en roerbak nog 30 seconden.
-
3
Voeg de kokosmelk, de kippenbouillon, de vissaus en de rietsuiker toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen.
-
4
Voeg de spaghetti, de kipreepjes en de peultjes toe. Laat afgedekt 3 minuten koken. Voeg de uiringen toe en kook ze nog 2 minuten mee. Breng de soep verder op smaak met limoensap. Werk af met verse koriander.