Sopa de lima - Mexicaanse limoensoep
bereiding
-
1
Snij de tortilla’s in repen van 1 cm. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tortillareepjes goudbruin aan elke kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en fruit de ui, de knoflook en de chilipeper 3 minuten. Voeg er de oregano, het laurierblad en de kruidnagel aan toe. Giet de bouillon in de kookpot. Leg er de kipfilet in en kook 20 minuten op een zacht vuur.
-
3
Haal de kip uit de soep en trek met twee vorken het vlees los. Spoel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Verdeel het vlees en de tomatenstukjes over de soepkommen. Doe het limoensap bij de soep. Giet de soep in de kommen. Werk af met peper, zout, de koriander en de krokante tortillareepjes.