Recept

Provençaalse gehaktkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vermeng het gehakt met 2 eieren. Voeg de groenten en de tuinkruiden toe en meng goed. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

  3. 3

    Maak een worst van het gehaktmengsel, net iets korter dan de lengte van het bladerdeeg. Rol het gehakt in plasticfolie en zet het 15 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Leg het bladerdeeg op het werkvlak en leg er de gehaktworst op. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei. Rol het deeg rond het gehakt en druk de randen aan. Maak een krans en laat de uiteinden van het deeg lichtjes overlappen. Druk stevig aan en bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.

  5. 5

    Leg de krans op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet hem 40 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Provençaalse gehaktkrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!