Recept

Maaltijdsoep met drie kolen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij ‘m in ringen. Pel en hak de knoflook. Maak de savooikool en wittekool schoon en snij ze in repen. Maak de spruitjes schoon.

  2. 2

    Bak het spek in een soeppan. Doe er de ui bij en stoof ‘m glazig. Doe het karwijzaad met de knoflook bij de ui en bak nog 2 minuten verder. Doe er dan de savooikool, wittekool en spruiten bij en laat enkele minuten stoven.

  3. 3

    Overgiet de groenten met de bouillon en breng de soep aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de geraspte kaas over het brood, leg er een blaadje salie op en laat kleuren onder de grill.

  5. 5

    Verdeel de soep over vier borden en leg er een kaastoast in. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maaltijdsoep met drie kolen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!