Steak tagliata met rucola, parmezaan en balsamicosaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Stoof ze aan in een steelpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg er de tomatenblokjes, oregano en cayennepeper aan toe. Laat 15 minuten sudderen. Spoel de rucola, snij de tomaten in reepjes.
-
2
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Bak de biefstukken kort in een pan met olie. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, laat even rusten onder aluminiumfolie. Maak de bakresten los met de balsamicoazijn. Doe er 4 eetlepels olijfolie bij, laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Snij het vlees in plakken van 1 cm, druppel wat saus erover. Meng de spaghetti met de tomatensaus. Leg een portie spaghetti op een bord, leg er de tagliata bij en werk af met rucola, tomaatjes en parmezaan.