Recept

Tagliata met kerstomaten, gorgonzola en flatbread

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker gerechtje, dat je ook als hapje kunt serveren.

bereiding
  1. 1

    Doe de zelfrijzende bloem samen met het bakpoeder, het keukenzout en de oregano in een kom en meng. Voeg de yoghurt en 1 el olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg, voeg indien nodig extra bloem toe. Vorm 4 gelijke balletjes van het deeg, duw ze een beetje plat met een deegrol en bak ze in een pan ongeveer 2 minuten per kant. Sprenkel er nog wat extra olijfolie over en bestrooi de broodjes met grof zout.

  2. 2

    Bak de filet pur krokant aan de buitenkant, maar nog rosé binnenin. Laat rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng 5 el olijfolie met de balsamicoazijn en het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Halveer de kerstomaten en roer er de dressing onder.

  4. 4

    Snij het vlees in plakjes. Verdeel de gemengde sla over een serveerschaal, leg er de filet pur in plakjes op en lepel er de kerstomaatjes bij. Brokkel er de gorgonzola over en werk verder af met de pesto en granaatappelpitjes. Serveer met het platbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliata met kerstomaten, gorgonzola en flatbread

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!