Tagliata met gegrilde krieltjes
bereiding
-
1
Kook de krieltjes in lichtgezouten water. Laat uitlekken. Leg ze in een aluminium schaaltje, doe er wat olijfolie en de oregano over. Kruid met peper en zout en roerbak ze 5 minuten op de BBQ.
-
2
Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de rode ui en snij in ringen. Meng de olijfolie met de Ponti-balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Meng de tomaten met de ui, de vinaigrette en de oregano.
-
3
Maak de marinade. Meng de bruine suiker met de Ponti- balsamicoazijn en verhit op een zacht vuur. Laat inkoken tot een crème.
-
4
Bestrijk het vlees met olie. Bak het 2 à 3 minuten langs beide kanten op de BBQ. Borstel het vlees in met de balsamicomarinade en bak het 2 minuten op de BBQ tot het gekorst is. Laat rusten onder aluminiumfolie en snij het vlees in fijne plakjes.
-
5
Serveer het vlees met de kerstomatensalade, de gebakken krieltjes, parmezaanschilfers en rucola.