Kleine tarte tatins van ananas
bereiding
-
1
Schil de ananas. Snij ’m in 6 schijven en haal de binnenste kern eruit met een appelboor.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan met antiaanbaklaag de boter met de lichtbruine suiker in 60 ml water en laat 5 minuten sudderen. Voeg de ananas toe en stoof 15 minuten. Draai de schijven halverwege de baktijd om. Schud regelmatig met de pan.
-
3
Doe in elk bakvormpje een schijf ananas en ongeveer 1,5 eetlepel van de karamel. Steek 6 ringen uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de vormpjes, leg ze op het fruit en duw de zijkanten naar binnen. Bak de taartjes 20 minuten in de oven.
-
4
Spoel de munt en hou 6 blaadjes apart. Stamp de rest met de kristalsuiker fijn in een vijzel. Laat de taartjes even afkoelen en draai ze om. Serveer ze met een bolletje kokosijs en werk af met de muntsuiker en een muntblaadje.