Pittige balletjes met guacamole en feta
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en hak fijn. Ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de bonen en laat uitlekken. Meng het gehakt met de bonen, chilipeper en sjalot. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Maak de handen nat en rol balletjes van het gehaktmengsel. Bak de balletjes goudbruin in boter. Laat ze op een zacht vuur verder garen.
-
3
Verwijder de pit en schil van de avocado. Doe het vruchtvlees met het limoensap en de roomkaas in een blender en mix fijn. Breng op smaak met chilipoeder en zout, meng er de gehakte koriander door
-
4
Verdeel de guacamole over kleine schaaltjes, doe er enkele balletjes bij. Werk af met de tomatenblokjes, verkruimelde feta en een blaadje koriander. Serveer bij het aperitief, met prikkertjes.