Recept

Scampi’s met spek, prinsessenboontjes en gebakken aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

  2. 2

    Pel de scampi’s, laat het staartje eraan, en maak ze schoon. Bestrijk ze met kruidenkaas en wikkel er een plakje spek rond. Verhit olijfolie in een pan en bak de scampi’s aan beide zijden krokant. Rijg ze eventueel op een houten satéprikker.

  3. 3

    Pel en snipper de rode ui. Verhit boter in een pan en stoof er de uisnippers in, voeg er de boontjes aan toe en bak nog even op.

  4. 4

    Bak de krielaardappelen goudgeel in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Serveer de scampi’s met de boontjes en de krielaardappelen, bestrooi met gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met spek, prinsessenboontjes en gebakken aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!